Publicacions

Publicacions

Ací pots trobar les publicacions, llibres i fanzines, que hem anat fent amb els fons de l’arxiu. Pots descarregar-les des de la nostra col·lecció a archive.org i, si et molen, pots passar-te per El Punt i consultarles. També pots preguntar-nos, alguns els tenim disponibles a la nostra distribuïdora!

Otra Historia del Konsejo de Tribus

En este libro te encontrarás con una serie de textos sobre el Konsejo de Tribus, una explosión de jóvenes de rostro pintado que declararon la guerra al hombre blanco en la València de 1989. 
Junto con nuestras palabras hemos republicado materiales escritos por el propio Konsejo, tanto la Historia que compusieron como otras menciones en fanzines y panfletos. 
No es este un trabajo terminado. El presente libro es una invitación a aprender de las experiencias compartidas, un retumbar del tam-tam llamando a juntarnos, fumar la pipa de la paz y recordar cómo se usa el hacha de guerra.
 
Te puedes descargar el libro haciendo click AQUÍ.

Arxiva, mariconea, investiga, gaudeix, difón, comparteix, furta, folla, plora i estima lis amiguis

Aquest fanzin sorgeix com a resultat d’un congrés al qual ens van convidar, i vam dir, perquè no? D’aquesta forma ens plantejarem fer un primer acostament als fons del punt des d’una perspectiva transmaricabibollo i veure que hi trobàvem. Com que no es tracta d’un arxiu específicament centrat en qüestions LGTBIQ+, ni tampoc compta amb massa categories relacionades, la recerca ha sigut una mica caòtica, tirant de diversos fils i veient fins on ens portaven. Amb una metodologia més que qüestionable, el que ací trobareu és un recull de les coses més xules i divertides qeu vam poder trobar en els nostres primers flirteos amb l’arxiu. Es tracta d’un procés incomplet i gens exhaustiu. Un fanzin de fanzins, un poc de morro i moltes coses xulíssimes. Pots descarregar-lo ACÍ.

Una vida oculta

Formen part de la vida d’El Punt totes aquelles persones que ho fan possible a través de les seues donacions. El que tens a les mans és una mostra d’aquesta vida, una targeta de Nadal, un fullet parroquial, una carta astral, les seues reflexions a bolígraf i paper. Bitllets d’autobús, la llista de la compra en un bonometro, el número de telèfon d’una pizzeria, desitjos i records per a un ésser estimat refugiats en el fons d’una caixa. Diàriament, ens trobem amb aquests xicotets documents traspaperats. Són empremtes del temps clavades entre les prestatgeries que els converteixen en una cosa única, en una cosa viscuda. Arxivades quan apareixen de manera inesperada.

Aquest fanzine està format per una col·lecció d’aquests xicotets bocins de vida oculta. La resta esperen entre les caixes. Et convidem a creuar el llindar. Pots descarregar-lo ACÍ.

Rutes per la València Anarquista 

Aquesta és una publicació sobre l’anarquisme a la ciutat de València al llarg dels seus 150 anys d’història. Pensem que una manera de transmetre la presència de les anarquistes a València és a través dels llocs per on van transitar o pels quals ho fan encara hui en dia.

Volem recuperar aquests espais de la memòria llibertària, memòria i història col·lectiva de cultura i lluita que el relat hegemònic vol esborrar i negar.

Es tracta d’una primera aproximació per a reconèixer la ciutat des d’un punt de vista diferent, com mai no ens l’han mostrada i tindre la possibilitat de recórrer-la a partir de les 12 rutes proposades amb 196 parades, més de 250 llocs referenciats, dos centenars d’imatges i un cançoner revolucionari. Pots descarregar-la ACÍ.

Abriendo puertas. Okupaciones en València 1988-2006 (Ediciones la Burbuja)

Este libro es un esfuerzo por escribir una historia próxima, la de la okupación en València. Una historia reconstruida desde una mirada que se asume subjetiva, parcial y fragmentaria, que intenta alejarse de la imagen estigmatizada por los media y los intentos de criminalizar cualquier atisbo de resistencia.

La Okupación de espacios abandonados para la creación de Centros Sociales Autogestionados es una respuesta colectiva, directa, pública y asamblearia que busca transformar la sociedad. La primera okupación en València para crear un Centro Social tuvo lugar en 1989, fue el Kasal Popular Palma5. Tras él siguieron muchas experiencias en estos casi 20 años, incluyendo el Malas Pulgas (que era desalojado por la policía al cierre de la primera edición.