Projecte de digitalització

ARRANCA EL PROJECTE DE DIGITALITZACIÓ DELS CARTELLS D’EL PUNT

A més de llibres, revistes, fanzins i fullets, al Punt hi ha un munt de cartells. Documents immediats i directes de lluites i reivindicacions col·lectives, com ara l’ecologisme, el feminisme, l’antimilitarisme, el moviment antirepressiu, l’okupació, l’antifeixisme, la defensa del territori o la llibertat sexual; propaganda política, sindical, cultural i ideològica, d’espais i de col·lectius; convocatòries i anuncis de manifestacions, jornades, xerrades, presentacions de llibres, cinefòrums i qualsevol acte imaginable; pancartes, proclames, manifestos o, fins i tot, senzills desfogaments; i, per descomptat, cartells de concerts i de festes, perquè ens agrada molt la festa! Veritables peces d’art o senzinlls curta i enganxa, fruits de la urgència i de la mancança de recursos, tots tenen un enorme valor testimonial impossible de trobar en altres tipus de documents materials.

Per això, des que va començar El Punt es va considerar fonamental el treball de recol·lectar i conservar els cartells. I per això també, des de fa uns mesos i gràcies a la inestimable iniciativa d’Irene, hem encetat la feina de catalogar-los. A banda de l’elaboració del catàleg pròpiament dit, per afavorir la conservació i la difusió dels cartells, s’han considerat necessàries dues tasques complementàries: d’una banda la construcció d’un planer o moble per a guardar els cartells (aprofitem per donar les gràcies a la Mandràgora que ens va permetre recaptar els diners que calien) i, d’altra banda, la seua reproducció fotogràfica com pas previ a la seua digitalització i difusió per internet.

Podeu veure la feina que estem fent al nostre perfil de archive.org: https://archive.org/details/@el_punt_espai_de_lliure_aprenentatge

 

Estem en feina! El que aquí es mostra és només un xicotet recull per anar fent boca. Continuarem i millorarem, encara que Déu no vulga!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *